22.234 abonnees

Best of Travel

De hele wereld onder 1 dak

Travel

BEST OF TRAVEL - Must-do: Een unieke trip naar Kangaroo Island in Australië

Australië wordt vaak met kangoeroes geassocieerd. Zowel het land als de dieren spreken tot ieders verbeelding en velen dromen er van om ooit eens door Australië te trekken. Wij beginnen onze reis op Kangaroo Island aan de zuidkust. 

Kangaroo Island Best of Travel

Kangaroo Island is met zijn 4400 km² oppervlakte een van de grootste Australische eilanden dat bekend staat voor zijn eco-toerisme en de productie van honing, wijn en wol (en kangoeroes natuurlijk). Het eiland ontstond 10.000 jaar geleden toen het werd afgescheiden van het vasteland door een plotse stijging van de zeespiegel. 

Naast de overduidelijke aanwezigheid van kangoeroes en heel wat bedreigde diersoorten staat het eiland ook bekend voor zijn ongerepte natuur. Grote delen van het eiland werden nooit bewerkt en ongeveer een derde is beschermd natuurgebied, daardoor is de natuur er letterlijk ongerept en kunnen de dieren er ongestoord hun gang gaan. De ruige kliffen en verborgen baaien tussen de steile landtongen staan in contrast met het uitgestrekte bushlandschap met zijn glooiende heuvels.

Als je dit eiland bezoekt moet je toch minstens 1 foto maken van een koala en een kangoeroe. Je zal er ongetwijfeld heel veel boomsavannes en eucalyptusbossen tegenkomen waar de koala's, kangoeroes, wallaby's, pinguïns, mierenegels en onvoorstelbaar veel verschillende vogels hun thuis in hebben.

De Australische zeeleeuwen zijn een bedreigde diersoort die door de eilandbewoners bijzonder geliefd zijn. Je maakt het meeste kans om ze te spotten in Seal Bay. Samen met een gids kan je vanaf het strand het gedrag van deze fascinerende dieren gadeslaan, een unieke kans om fantastische foto’s te maken. De surfers onder ons zijn verplicht het water te verkennen aan Vivonne Bay en vissers gooien hun hengel uit aan Emu Bay.

Wat absoluut niet mag ontbreken is een bezoek aan Flinders Chase National Park. Het park is vooral interessant omdat je er veel typische Australische diersoorten ontmoet die bijna nergens anders in Australië te vinden zijn. De tammarwallaby, hoendergans en geelstaartraafkaketoe zijn enkele zeldzaamheden die er leven. Langs de oevers van de Rocky River heb je heel veel kans om koala's in de bomen te spotten. 

Je neemt best je tijd voor het National Park want met zijn 328 km² wandel je niet zomaar even heen en terug.

In het Flinders Chase National Park zijn ook twee van de meest fotogenieke plaatsen van het eiland te vinden: de Remarkable Rocks en de Admirals Arch.

Admirals Arch vind je bij Cape du Couedic op het zuidwestpunt van Kangaroo Island. Het is een unieke rotsformatie die een natuurlijke brug over het water vormt. De brug ontstond toen een oude grot in een uitloper van een rots in de zee volledig ingeslagen werd door de kracht van de golven. Een langzaam proces dat uiteindelijk voor een brug gezorgd heeft. Langs de onderkant van de brug zie je nog steeds de stalactieten hangen als bewijs dat de brug vroeger een grot was. Alsof de brug nog niet spectaculair genoeg is vind je op dezelfde plaats ook de Nieuw-Zeelandse zeehonden. 

De Remarkable Rocks zijn een icoon van Kangaroo Island. De rotsformatie op een klip boven de Zuidelijke Oceaan is door erosie in opmerkelijke vormen gesleten. Het lijkt net alsof een beeldhouwer de rotsen één voor één in een unieke vorm gebeiteld heeft maar het is onbetwistbaar het werk van de natuur. De klif loopt ongeveer 75 meter in de zee, de perfecte plaats om even het Titanic-gevoel op te roepen. 

Een laatste bezienswaardigheid die niet op je to do-lijst mag ontbreken is het Kelly Hill Conservation Park. Je bezoekt het park niet alleen voor zijn natuur maar vooral voor het spectaculaire netwerk van grotten onder de grond. Het is een van de weinige droge kalksteengrotten in Australië, een groot doolhof vol ongerepte natuurverschijnselen. 

Nu je zeker bent dat Kangaroo Island op je Bucket List moet geven we je DE tip van Best of Travel voor een zorgeloos verblijf in alle luxe: Southern Ocean Lodge. 

Deze kleinschalige lodge ligt op een spectaculaire klif langs de kust van Hanson Bay, het unieke uitzicht krijg je er gratis bij. De grote trekpleister van de lodge is de grote lounge waar je voor de haard van een panoramisch zicht geniet met de zee aan de ene kant en de ongerepte natuur langs de andere kant. Levensgenieters maken een duik in het verwarmde zwembad of laten zich verwennen in de Southern Spa. De gastronomie en de persoonlijke service zijn hier zeker uitzonderlijk te noemen! Een echte parel dus.

Bekijk de foto's van Southern Ocean Lodge hieronder & ga langs bij Best of Travel voor jouw trip naar Kangaroo Island! Klik hier voor de openingsuren en contact-informatie. 

Gerelateerde artikels

Partners in de kijker

Bekijk alle partners