22.234 abonnees

Anastasya Chernook

Copywriter

Toys

CRM CONNECT - De nieuwe Tesla S P85D evenaart een Porsche

…of toch tenminste haar snelheden. Het Tesla Model S is herboren als haar dynamische upgrade - de Tesla Model S P85D. D staat voor Dual Engine en maakt dit model de snelste sedan ooit. Met twee elektromotoren gaat de wagen in 3.2 seconden naar een snelheid van 100 km/u en heeft de S P85D een totaal van 700 pk. Niet slecht, en dat bewijst ook het onderstaande filmpje van een testrit. “Spectacular”, aldus de bestuurder.

De automatische piloot van de Tesla P85D rijdt niet enkel automatisch, maar is zodanig geavanceerd dat het remmen en lezen van snelheidsborden ook op automatische wijze gebeurt. Het intelligente camerasysteem past automatisch haar snelheid aan volgens de gebodsborden op haar weg. Het is zelfs niet nodig om uw handen op het stuur te houden: de camera’s en radars maken het mogelijk voor de bestuurder om de richting aan te geven en zelfs van rijbaan te wisselen. 

De autopiloot is natuurlijk niet het enige snufje dat de model D te bieden heeft – zo is er ook een grotere actieradius dankzij de geoptimaliseerde software en batterij. Op slechts één oplaadbeurt rijdt deze wagen maar liefst 16 kilometer verder dan de model S. Dat is dus zo’n 518 km op één oplaadbeurt.

De Model D is te verkrijgen als 60D, 85D en P85D. In de VS wordt het Model D geleverd vanaf februari 2015, in de loop van het jaar ook in Europa. De kostprijs start vanaf 95.000 euro.

Partners in de kijker

Bekijk alle partners