22.234 abonnees

Redactie In For Luxe

Wellbeing

De 5 mooiste Vlaamse kastelen voor jouw huwelijksfeest

Op zoek naar een sprookjesachtige locatie voor jullie huwelijksfeest? Ga dan voor een kasteel! In ons Belgenlandje vind je talloze kastelen die zich perfect lenen als feestzaal voor een romantisch en stijlvol huwelijksfeest. Wij sommen alvast onze 5 favorieten op.

Foto (boven) door Maitha Lunde

1. Kasteel van Brasschaat

Het Kasteel van Brasschaat is een unieke locatie met een historisch karakter. Perfect voor koppels die op zoek zijn naar een echt sprookjeskasteel. De open haard in de inkomhal, het groot terras, de fonteinen, de rozentuin en de vijver geven het kasteel een luxueuze én romantische sfeer. Je kan er tot 500 gasten ontvangen voor je trouwfeest of ceremonie. Sinds vorig jaar baat J&M Catering het kasteel uit. Zo zijn jullie zeker van lekker eten, drinken én een geslaagd feest. Dit allemaal in een van de allermooiste parken van het land.

Foto: Kasteel van Brasschaat

2. Kasteel van Leeuwergem

Op zoek naar meerdere mogelijkheden voor jullie receptie of avondfeest? Het Kasteel van Leeuwergem in Zottegem dateert uit de 18e eeuw. Je kan er terecht voor een totaalbeleving mét groene omgeving. Het kasteel zelf leent zich perfect voor recepties, de zonnige orangerie is geschikt voor het diner of dansfeest en in het recent aangebouwde paviljoen kun je zelfs meer dan 200 gasten ontvangen. Hoe meer zielen, hoe meer (huwelijks)vreugd! Verras je gasten met een bezoekje aan het bijhorende Lovertheater. Op en top romantiek…

Foto: Kasteel van Leeuwergem

3. Kasteel Diepensteyn

Kasteel Diepensteyn in Steenhuffel is de ideale locatie voor koppels die op zoek zijn naar authenticiteit. In Kasteel Diepensteyn kan je tot 250 gasten ontvangen. Het landgoed heeft bovendien een stoeterij met Belgische trekpaarden die voor een originele toets zorgen. Waarom ontvang je de gasten niet met paard en kar? Of laat ze een biertje proeven van de nabijgelegen brouwerij Palm? Op de bijna 5 hectare grond geniet je hier van al het groen en de grote vijver.

Foto: Kasteel Diepensteyn

4. Kasteel Wolvenbos

Het in 2016 geopende Kasteel Wolvenbos in Kapellen is een historische parel die vandaag op topniveau wordt uitgebaat. Een prachtige rozentuin, orangerie, koetshuis en de boomgaarden maken het plaatje af. Let ook op de smeedijzeren poort in neo-rococostijl. Met 40 hectare grond heb je genoeg plaats voor het trouwfeest van je dromen! 

Foto (c) Kasteel Wolvenbos

5. Kasteel van Hoen

Op de grens tussen Vlaams-Brabant en Limburg bevindt zich het Kasteel van Hoen. Het historische gebouw dateert uit de 17e eeuw en werd knap gerestaureerd. Laat je receptie plaatsvinden in de buitenlucht op het pittoreske binnenpleintje. De voormalige boerderij is nu een feestzaal geworden waar jullie en je gasten kunnen genieten. Te moe na het dansen? Blijf overnachten in het kasteel - als een echt prinsenpaar…

Foto (c) Kasteel van Hoen

Meer info? Klik dan door naar www.houseofweddings.com/nl/

Partners in de kijker

Bekijk alle partners