22.234 abonnees

Anastasya Chernook

Copywriter

Travel

Dit zijn de 8 meest luxueuze rooftop bars ter wereld

Een coupe champagne smaakt nog beter op een spectaculair dakterras met bijhorend panorama, daarom zetten we de meest bijzondere, gezellige dakterrassen ter wereld op een rij.


1: Grand Hotel Central in Barcelona
Met een druk agenda en een beperkte verblijfstijd is het wellicht geen goed idee om een kamer te boeken in het Grand Hotel Central. Eens u de Skybar ontdekt zult u niet snel naar huis willen. Speciaal voor hotelgasten is er ook een plekje bij de infinity pool (mét uitzicht over de prachtige stad) gegarandeerd.
 

2: The Standard High Line in New York
High Line is een New Yorks park in het trendy Meat Packing District waar Hotel The Standard gelegen is. Op de 18e verdieping heeft het hotel een enorme tuin mét terras waar het uitzicht te benijden is. Ideaal om de rest van de trip te plannen of om er de rest van de dag weg te dromen.
 

3: The Grand Hotel de Bordeaux in Bordeaux
Het dakterras met de ideale naam: Night Beach. Te vinden op het dak van The Grand Hotel de Bordeaux. Overdag kunt u er genieten van spa-behandeling – zelfs in de buitenlucht – en ’s avonds de nacht wegdansen op de beats van de hipste dj’s, heerlijke tapas en spectaculaire uitzichten.

4: Aqua Kyoto in Londen
Een verborgen parel op een steenworp afstand van Oxford Circus. Hier in het Aqua Kyoto hotel kun je de beste cocktails bestellen en de leukste hapjes geserveerd krijgen.
 

5: Top Mountain Star in Oostenrijk
Een waar paradijs voor de skitoeristen onder ons. Midden in de Alpen, tussen de sneeuwtoppen, kunt u in de Top Mountain Star genieten van een heerlijk warme glühwein en een waanzinnig uitzicht. Het addertje is wel dat u enkel naar beneden kunt via de blauwe en zwarte pistes.
 

6: La Purificudora in Mexico
La Purifica is een must-see in Puebla, met een langwerpige glazen zwembad dat dwars door de bar loopt en ontworpen is door een van de meest gerenommeerde architecten van Mexico, Ricardo Legorreta. Het uitzicht laat zeker ook niet te wensen over: u heeft zicht over het historische centrum van Puebla, nota bene UNESCO werelderfgoed.

7: Sky bar Sirocco in Bangkok
Gelegen op de 63e verdieping van wolkenkrabber State Tower en onderdeel van het Lebua Hotel; de Skybar is de hoogste bar zonder dak ter wereld. Een Martini in de hand gecombineerd met een duizelingwekkend mooi uitzicht – het kan haast niet beter.

8: Manilla Hotel in Jeruzalem
Bovenop het Manilla hotel in Jeruzalem bevindt zich een elegant restaurant met een bijzonder lekkere Joods-Mediterrane keuken en een indrukwekkend uitzicht op de oude stad. Een aanrader voor wie van een verfijnde keuken houdt.
mamillahotel.com

Partners in de kijker

Bekijk alle partners