22.234 abonnees

Redactie In For Luxe

Travel

Drijvende Archipelago Cinema

Je gaat naar de cinema om die ene nieuwe film te zien, toch? Zeker niet voor het uitzicht of de ervaring… Tenzij je naar een drijvende bioscoop gaat met het adembenemende uizicht langs de Thaise kust. Tilda Swinton kiest er haar plaats voor een bioscoop wel uit! 

Archipelago Cinema Tilda Swinton

Tilda Swinton wou eens iets anders dan de klassieke bioscoop en verenigde daarvoor haar krachten met een regisseur wiens naam je maar een keer zal uitspreken: Apichatpong Weerasethakul. Ze vroegen daarbij de hulp van Ole Scheeren, de architect die de structuur voor het drijvende auditorium ontwierp. Samen organiseren ze het ‘Film on the Rocks Ya Noi Festival’.

Archipelago Cinema Tilda Swinton

Het volledige auditorium werd gemaakt met gerecycleerd materiaal, uit respect voor de zee en de natuur. De ‘Archipelago Cinema’ wordt de blikvanger van het ‘Film on the rocks Yao Noi Festival’ langs de kust van Yao Noi in Thailand.

Archipelago Cinema Tilda Swinton

Een waarschuwing is hier wel op zijn plaats. Mensen die snel zeeziek worden kunnen hier beter wegblijven. Wie wel gaat zal nooit meer tevreden zijn met de gewone bioscoop-ervaring. U weze gewaarschuwd!

Gerelateerde artikels

Partners in de kijker

Bekijk alle partners