22.234 abonnees

Redactie In For Luxe

Toys

Ferrari is de eerste om Apple's CarPlay op de weg te brengen!

Ferrari heeft (zoals wel vaker) de race gewonnen. Geen race in snelheid deze keer maar wel die om als eerste het Apple CarPlay systeem op de weg te brengen met de eerste leveringen van de FF, de GT gezinswagen van Ferrari.

Voor zij die de laatste dagen van de aardbol verdwenen zijn, CarPlay is het infotainment systeem van Apple voor auto’s. Het is ontworpen om het gebruik van een smartphone achter het stuur veiliger te maken.

Het intuïtieve systeem zou je niet meer mogen afleiden van de weg door het mogelijk te maken hands-free te sms’en, bellen en op het internet te surfen. CarPlay geeft ook een directe toegang tot de muziek en navigatie die op je iPhone zitten en tot een beperkt aantal andere apps die Apple goedgekeurd heeft op basis van veiligheid.

Hoe werkt het CarPlay systeem in het echt? Bekijk de video:

 

Volvo, Mercedes & Ferrari stelden op het autosalon van Genève in maart al een auto voor met het werkende CarPlay systeem geïmplementeerd. Ferrari was van die drie de snelste om de voorgestelde auto op te leveren aan zijn klanten. Voorlopig hebben Ferrari-chauffeurs van de FF dus nog een extra reden om zich superieur te voelen ten opzichte van de andere chauffeurs op de weg. De nieuwe Ferrari California T krijgt het systeem trouwens ook direct ingebouwd.

Het zal naast Ferrari onder ingebouwd worden in het dashboard van Volvo, Honda, Mercedes en Jaguar. Maar ook Alfa Romeo, BMW, Land Rover en een hele rist andere autobouwers hebben plannen om het systeem te implementeren. Ook Pioneers systemen om achteraf in te bouwen worden klaargestoomd voor CarPlay. 

Wordt jouw volgende auto er ook een met Apple's CarPlay? 

Gerelateerde artikels

Partners in de kijker

Bekijk alle partners