22.234 abonnees

Redactie In For Luxe

Toys

Hier is hij eindelijk, de nieuwe Mercedes AMG GT!

Gelijk met de onthullingen van Apple onthulde Mercedes de nieuwe AMG GT. De vervanger van de SLS AMG is na maanden testen en het uitsturen van teasers eindelijk aangekomen.

Bekijk alle foto's onderaan het artikel. 

Nu de wraps er eindelijk af zijn zien we een strak design, een gestroomlijnde sportwagen en vooral een auto die power uitstraalt.

De Mercedes AMG komt er in twee versies, de GT en de GTS. De GTS herken je aan de glanzend zwarte splitter onder de neus, rode remzadels en het AMG embleem op de armsteun en last but not least: een snelheidsmeter die tot 360 km/u gaat.

De GT heeft 462 paarden onder de motorkap, 600 Nm en sprint in 4 seconden naar 100 km/u met een topsnelheid van 304 km/u. Voor de S-versie is er 510 pk voorzien, 650 Nm en een sprint van 0 naar 100 km/u in 3,8 seconden met een topsnelheid van 310 km/u.

Om het comfort te verhogen introduceert Mercedes naast de Comfort-, Sport- en Sportplus-rijmodus ook een individueel aangepast pakket waar de chauffeur zelf zijn instellingen kan regelen. Voor de S-versie komt daar nog een Racemodus bij die geschikt is om op het circuit te rijden.

Mercedes gaat er prat op om auto’s op de markt te brengen met een lage luchtweerstandscoëfficiënt. Die reputatie willen ze met de Mercedes AMG GT nogmaals bevestigen door hun aerodynamisch design te optimaliseren met een splitter vooraan, diffusor achteraan en een achterspoiler die zich aanpast aan de snelheid om zo de nodige downforce te creëren.

Voor de GT moeten we nog wachten tot volgend jaar, de GTS krijgen we pas in 2016 op onze wegen. Zouden deze twee AMG's de Porsche 911 kunnen uitdagen? Begin vorige week stelden we AMG GT al voor in een video waar hij nog in wrap zat. Bekijk de video hier

Bekijk hier de Mercedes AMG GT vanuit alle hoeken:

Gerelateerde artikels

Partners in de kijker

Bekijk alle partners