22.234 abonnees

Redactie In For Luxe

Living

Hoe dit bedrijf keukeninrichting op maat aanpakt:

Onze maatschappij maakt hoe langer hoe meer een shift van consumptie naar personalisatie. Interessant, zeker als je kijkt naar de manier waarop deze shift zich manifesteert in verschillende sectoren. “In de keukenmarkt is dat zeker niet anders. Voor groot- en kleinhandelaren is het constant zoeken naar een evenwicht tussen maatwerk, budget en leefgewoontes van de klant”, zegt Interioo-zaakvoerder Natascha Van Meirvenne.

Klantgrichte benadering

Volgens Natascha is het keukenaanbod zodanig overweldigend, dat het voor de klant moeilijk wordt om er wegwijs in te raken. “De keuken is dermate een essentiële ‘belevenisruimte’ in het hedendaagse woongebeuren”, vertelt ze. “Natuurlijk wil je als bewoner dat die aansluit op je eigen karakter én dat van je woning. Bij Interioo zweren we om die reden resoluut bij maatwerk. Dat is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk. Het is een continue zoektocht naar inventieve oplossingen - mét oog voor kwaliteit. Maatwerk beschouwen wij overigens ook als het optimaal benutten van de ruimte in al haar facetten. Een mix van huisstijl, benutbare oppervlakte en budget, zeg maar!”

“Klantkennis en ervaring zorgen ervoor dat we telkens een stapje verder kunnen gaan”

Bij Interioo spreekt men over een ‘klantgerichte aanpak’, dat tegelijk het succeswapen is van het bedrijf. “Het is dankzij dit soort maatwerk dat wij een stapje verder kunnen gaan om de klant eindelijk volledig centraal te stellen”, knikt Natascha. “Zoiets kan je natuurlijk enkel doen met markt- en klantkennis die we als bedrijf hebben verworven doorheen de jaren. Met die expertise en ervaring weten we telkens opnieuw een stapje verder te gaan. Zodat alles tot in het kleinste detail en met de hoogste afwerkingsgraad wordt uitgevoerd.”

De vraag rijst meteen of het hoegenaamd niet logisch is dat een keukenpartij zijn klanten centraal plaatst. “In de realiteit zien we daar op de markt niet altijd even veel van terug”, nuanceert Natascha. “De kunst bestaat erin om een ‘humane’ keuken te ontwikkelen. Een keukeninrichting die aansluit bij de individuele klant, architecturaal en esthetisch ingepast in de beschikbare ruimte. De gestalte van het individu bepaalt immers heel wat afmetingen bij de keukeninrichting - van werkbladhoogte tot maximale kastbenutting.”

Totaalvisie, totaalpakket

Natascha laat weten dat Interioo erin gelooft dat klantgerichtheid onlosmakelijk is verbonden met een totaalvisie. “De volledige overkoepeling van ontwerp tot plaatsing vormt inderdaad een belangrijke troef”, glundert ze. “Het ontwerp is de eerste fase waar we graag rijkelijk tijd voor maken. Naast vorm en functie krijgt nog het kleurenpallet alle aandacht. Zo is er een indrukwekkende keuze aan materialen en kleuren, zowel voor de kasten als voor de werkbladen. Naast de traditionele natuursteen worden inox, massief hout en zelfs beton verwerkt. Specifiek is dat Interioo de kastcorpussen in dezelfde kleur uitvoert als de kastfronten.”

“Werkblad en meubilair zijn volgens ons een homogeen geheel”

Na dit ontwerp volgt de exacte opmeting van de ruimte en wordt de ontwerptekening vertaald naar de productietekening. “Flink wat kwaliteiten van een keuken zitten verscholen in de productie”, zegt Natascha. “Bij ons wordt dat onder andere bewezen doordat we het werkblad niet pas opmeten nadat de meubels al geplaatst zijn. Wij beschouwen de twee als een homogeen geheel en plaatsen ze samen. Dat levert tijdwinst op voor onze klanten. Iedereen wordt er beter van!”

In de laatste fase buigt Interioo’s eigen plaatsingsteam over het project. Aangezien alle fasen van de realisatie onder één dak zitten, wint de klant volgens Natascha aan kwaliteit en precisie. “Elke keuken wordt in het atelier op proef gemonteerd voor een grondige eindcontrole. Pas dan volgt de plaatsing bij de klant, zodat verrassingen op de werf uitgesloten zijn”, vertelt ze.

Kortom: hoe verfijnder een keukenontwerp, hoe arbeidsintensiever de uitvoering ervan en hoe belangrijker de minutieuze opvolging. “De totaalaanpak gaat hier zelfs verder dan het keukenmeubilair en de daarin verwerkte kooktechnieken”, voegt Natascha daar nog aan toe. “De interieuradviseurs bieden de klant bovendien een persoonlijke begeleiding bij de finale afwerking van de keuken met onder meer advies bij vloerkeuze, het kleurenpallet voor wand- en raamdecoratie, verlichting en zoveel meer!”

Meer weten over Interioo’s expertise op vlak van hoogst individuele keukenprojecten? Neem hier contact op en vraag je vrijblijvende offerte aan!

****
Interioo
www.interioo.be
***

Partners in de kijker

Bekijk alle partners