22.234 abonnees

Redactie In For Luxe

Toys

In productie: 6 Pininfarina Sergio Roadsters, de radicale conceptcar van Ferrari

De meeste conceptcars die enorm afwijken van de signatuur van een automerk gaan nooit in productie, behalve dit eerbetoon aan Pininfarina. Een Roadster die je niet direct aan Ferrari zou toeschrijven en toch is het een rasecht steigerend paard.

Vorig jaar maakte de Pininfarina Sergio Roadster zijn debuut op het autosalon in Geneve. Het was toen nog een conceptcar om het 60-jarig partnership met Pininfarina te vieren en tegelijk een eerbetoon aan Sergio Pininfarina. Hij overleed in 2012 en was degene die de naam Pininfarina onlosmakelijk verbond aan Ferrari. Maar nu blijkt dat het eerbetoon werkelijk geproduceerd zal worden. We kunnen dat alleen maar toejuichen.

Heel stil, zonder er veel kabaal rond te maken, kondigde Ferrari aan dat er 6 Pininfarina Sergio Roadsters in productie zullen gaan bij Pininfarina zelf. En voor zij die spontaan het water in de mond krijgen, ze zijn al alle 6 verkocht…

De Roadster is gebaseerd op de Ferrari 458 die eigenlijk de ‘donorwagen’ is voor dit model. Alle mechanische en elektrische onderdelen en ook de structurele onderdelen van het interieur worden volledig overnomen voor het bouwen van de Pininfarina Sergio Roadster. De voorruit zijn ze 'vergeten' maar de aerodynamica van de auto zou ervoor moeten zorgen dat de passagiers daar niks van merken. 

Net zoals bij de McLaren P1 wordt er een visueel onderscheid gemaakt tussen functionele elementen in het zwart en designelementen in het rood. En hoewel de Pininfarina Sergio dezelfde afmetingen van wielbasis heeft als de 458 Spider is hij korter en smaller gebouwd. Kenners zien dit als een teken dat de Roadster een bijzonder vinnige auto zal zijn. 

Over de prijs werd nog met geen woord gerept maar er zijn geruchten dat het prijskaartje voor deze zeldzame Ferrari boven $2 miljoen gaat. 

Gerelateerde artikels

Partners in de kijker

Bekijk alle partners