22.234 abonnees

Redactie In For Luxe

Toys

Laat Navdy ons eindelijk berichtjes sturen achter het stuur?

Hoe meer onze smartphone geïntegreerd geraken in het leven, hoe moeilijker het wordt om er even geen aandacht aan te geven. Ook in de auto. Maar gsm’en achter het stuur is verboden. Oeps…

In luxueuze wagens zit ondertussen een systeem dat de meldingen van je smartphone voor je projecteert zodat je niet meer moet weg kijken van de weg. Zo is Jaguar ondertussen bezig met een testproject die nog verder gaat dan de info van je smartphone maar ook je veiligheid verhoogt door allerlei ingenieuze projecties op de weg. Lees er hier alles over

Helaas, wanneer die optie nog niet op je auto zit wordt het moeilijk om nog te integreren. Gelukkig zijn er heel wat bedrijven druk bezig om deze technologie als draagbaar toestel aan te bieden. De (voorlopig) meestbelovende is Navdy, een handig klein toestel dat je op je dashbord voor je stuur zet en alle info voor je projecteert, net zoals bij de geïntegreerde systemen. 

Hoe Navdy er uit ziet en wat hij allemaal kan zie je in deze grappige video: 

 

We vatten samen: een klein toestel dat alle nodige info op een zodanige manier projecteet dat het op de weg lijkt te zweven. Je moet dus niet meer wegkijken van de weg naar het scherm in de middenconsole of het schermpje achter je stuur.

Het grootste probleem nu achter het stuur is berichtjes sturen. Dat lost Navdy op met spraakbesturing, maar of dit vlot werkt (en in het Nederlands werkt) is afwachten tot we het apparaatje zelf kunnen testen. Als de spraakbesturing even goed werkt zoals we al jaren beloofd worden is dit misschien wel de oplossing om berichtjes te sturen in de auto. In het filmpje schijnt het alvast goed te werken, maar spraakbesturing voor woordcommando's en volledige teksten is een wereld van verschil. 

BMW, Peugeot, Cadillac, Mercedes-Benz, enzovoort hebben ondertussen de optie om zo'n systeem netjes in te bouwen. Als de overheid straks beslist om telefoons te controleren na een ongeval zal deze optie waarschijnlijk in het standaardpakket terecht komen en toestellen als Navdy hoge toppen scheren. 

Midden 2015 komt Navdy op de markt met een startprijs van $499, tenzij je nu een pre-order doet aan $299. De Nederlandse versie zal afwachten zijn tot de eerste engelstalige versie zijn nut bewijst, maar als hij doet wat hij belooft kan Navdy makkelijk de andere bluetooth-kits in onze auto vervangen.

Gerelateerde artikels

Partners in de kijker

Bekijk alle partners