22.234 abonnees

Redactie In For Luxe

Travel

Met Star Flyer deze zomer eilandhoppen in de balearen

Het Royal Yacht van koning Harald V van Noorwegen ligt er aangemeerd, Michael Douglas heeft er een stek waar Woody Allen en Jack Nicholson te gast waren, wijlen Prinses Di en Keizerin Sissi logeerden er en topmodel Claudia Schiffer tekent er elke zomer present: de Balearen zijn de favoriete vakantiebestemming van de groten der aarde. Droom je ervan om even one of the happy few te zijn? Star Flyer brengt deze droom dichterbij. De viermaster vaart deze zomer in de westelijke Middellandse zee tussen de eilanden van de Balearen en het Spaanse vasteland.


De cruise duurt een week en heeft een programma waarop variatie troef is: ze start en eindigt op
Mallorca in de hoofdstad Palma de Mallorca. Het is er aangenaam dwalen in de kleine straatjes met hun boetiekwinkeltjes, zandkleurige patriciërswoningen met binnenpleinen, arcades en loggia’s en langs de sporen van het Modernismo geïnspireerd op Antoni Gaudi. Leuk weetje is dat Gaudi de kleurrijke tegels die hij voor zijn mozaïeken in Barcelona gebruikte op het eiland liet bakken. De cruise geeft je ruimschoots tijd om ook het binnenland van eiland te bezoeken. Een aanrader is het stadje Valldemossa waar componist Chopin ooit samen met schrijfster George Sand overwinterde en dat vooral Michael Douglas – dankzij zijn uit de kluiten gewassen vakantiestekje daar – op de kaart zette.
 
Van intieme eilanden naar kosmopolitische stad
De Star Flyer zet op dag twee koers naar het intieme Formentera met zijn parelwitte stranden en natuur die uitnodigt tot wandelen. Op Ibiza ontdek je vervolgens dat dit veel meer is dan een feesteiland met dj’s van wereldformaat: op de stranden doe je zonnevitaminen op of je kunt grotten en eeuwoude rotsschilderingen opzoeken. Vandaar vaart de Star Flyer naar Valencia op het Spaanse vasteland, de kosmopolitische stad met vele gezichten: ze biedt mooie stadsparken, tuinen en musea en ook zes stranden om uit te kiezen. De gebouwen tonen Moorse en Arabische invloeden en je vindt er Art Nouveau naast hedendaagse creaties van architect Calatrava.

Gin-eiland
De Star Flyer blijft ook de volgende dag langs de Spaanse kust om aan te meren in het vissersdorp Sant Carles de la Rapita en kiest daarna het ruime sop, richting Mahon op het eiland Menorca.
Voor wie helemaal mee is in de gin hype is het een leuk weetje dat daar voor het eerst ooit gin uit jeneverbessen werd gedistilleerd.

Het andere gezicht van Mallorca
De Star Flyer richt het steven tot slot weer naar Mallorca en gaat eerst aan de noordkust in Soller voor anker. Het zal je aangenaam verrassen dat deze kant van het eiland een totaal andere en rustiger sfeer kent dan het populaire zuiden met zijn vele toeristische hotels en stranden. Een blikvanger is de eeuwoude tram die Port de Soller verbindt met het gelijknamige dorp. Vanuit dit havenstadje zijn de Costa Nord, de noordkust met zijn steile klippen en ruwe natuur en het Tramuntanagebergte vlakbij.  Een tip is om daar Fornalutx te bezoeken: een idyllisch dorpje dat compleet ingesloten is door het gebergte en daardoor geniet van een microklimaat waar de palmbomen, cipressen, cactussen, grootgerijpte sinaasappelen en platanen van getuigen. De cruise eindigt ’s anderendaags in de schaduw van de statige kathedraal van Palma de Mallorca.
 

Partners in de kijker

Bekijk alle partners