22.234 abonnees

Redactie In For Luxe

Toys

Nieuwe Elise S Cup staat garant voor pittige streetraces

Na het eerste raceseizoen van de Elise S Cup R komt de Lotus Group met een versie die klaar is om op legale wijze de weg te veroveren. De Elise S Cup staat garant voor het racegevoel van de track op de weg.

In de Elise-serie hadden we al de Elise, Elise S en Elise S Club Racer. Die drie krijgen er nu met de Elise S Cup een agressief zusje bij dat nauw aanleunt bij de racende R-versie.

De Elise S Cup heeft een 1.8-liter viercilinder Toyota-motor met een Eaton supercharger die je 217 pk oplevert. Omdat hij net boven 1000 kg weegt is hij behoorlijk snel. De S Cup gaat van 0 naar 100 km/u in 4,2 seconden en haalt een topsnelheid van 225 km/u.

Het Lotus testteam heeft de Elise S Cup uitgebreid getest op hun test track om zeker te zijn dat je zelfs in deze straatversie ten allen tijde het gevoel hebt in een echte racewagen te zitten. Tijdens de races op de test track in Norfolk slaagden ze erin om met de Elise S Cup de Elise S te verslaan met 3 seconden.

Om er voor te zorgen dat de wagen ook mooi aan de weg blijft kleven zorgde het designteam voor een aërodynamisch design en een spoiler die voor 125 kg downforce zorgen op topsnelheid.

Voor de enthousiastelingen is er goed nieuws, eind dit jaar zal hij te koop zijn. De prijs start aan €47.500, wat de Elise S Cup direct de duurste Elise in het rijtje maakt.

Gerelateerde artikels

Partners in de kijker

Bekijk alle partners