22.234 abonnees

Redactie In For Luxe

Toys

Rolex slaagt er opnieuw in de Daytona nog begeerlijker te maken

De bekendmaking van een nieuwe Daytona is steeds een spannende dag, en deze was geen uitzondering. Rolex neemt zijn trio van gouden Daytona's onder de loep en voegt er een prachtige meteorieten wijzerplaat aan toe.

De drie configuraties zijn:

- Witgouden kast, zwarte Cerachrom bezel, Oysterflex armband (ref. 116519LN)
- Geelgouden kast, geelgouden lunette, geelgouden armband (ref. 116508)
- Everose gouden kast, Everose gouden lunette, Everose gouden armband (ref. 116505)

Vanuit technisch oogpunt zijn dit dezelfde Daytona's die u al jaren kent: Dezelfde 40mm gouden kast, dezelfde zwarte keramische of gouden lunette, hetzelfde kaliber 4130 uurwerk, en ofwel dezelfde Oyster armband of rubber-en-metaal Oysterflex armband. Dit is allemaal geweldig, en we zijn erg blij dat Rolex niet gaat rommelen met deze succesvolle formule.

Dat gezegd hebbende, de meteorieten wijzerplaat geeft dit horloge een geheel eigen persoonlijkheid. Rolex gebruikt al geruime tijd meteorieten wijzerplaten, en nog niet zo lang geleden kon je de ref. 116509 Daytona (stalen kast, stalen armband, stalen bezel) met een meteorieten wijzerplaat krijgen, hoewel het alleen beschikbaar was met het minder geliefde Romeinse cijferontwerp. (Dat horloge is nog steeds in de catalogus, maar alleen met meer traditionele wijzerplaat opties). Dit is de eerste keer dat we een meteorieten wijzerplaat zien op een Daytona met keramiek-bezel, en dit is toch wel het perfecte horloge om beide ermee te combineren. De zwarte bezel voegt wat contrast en omlijsting toe, en brengt daarbij de kristallijne korrel van het meteoriet naar voren. Dit trio van horloges voegt zich ook bij de Day-Date 40 en de GMT-Master II in de Rolex meteoriet familie.

Aangezien het toch over Rolex gaat, zijn deze horloges technisch gezien geen limited editions, maar je kunt er zeker van zijn dat er een jarenlange wachtlijst zal zijn voor elk van hen tegen de tijd dat je klaar bent met het lezen van deze zin. De prijzen zijn €32.400 (wit goud), €39.000 (geel goud), en €41.600 (Everose goud), en de horloges zullen binnenkort verkrijgbaar zijn bij Rolex retailers wereldwijd.

Wij zijn grote fan van meteoriet wijzerplaten in het algemeen, en deze zien eruit als absolute knallers. Rolex heeft een aantal van de populairste horloges ter wereld genomen en is erin geslaagd om ze nog begeerlijker en verzamelwaardiger te maken.

Er zijn genoeg poëtische redenen om van meteorietenwijzerplaten te houden, de mogelijkheid om iets te dragen dat niet van deze aarde is, de connectie die meteorieten hebben met de lange geschiedenis van het universum en hoe we ons verhouden tot tijd... ik zou nog wel even door kunnen gaan. Maar puur esthetisch gezien past deze wijzerplaat perfect bij dit horloge. Wij vinden vooral het witgouden / Oysterflex-model erg mooi. Het heeft een ton van visuele punch en moet echt fantastisch voelen om de pols.

Hoewel wij ook houden van de monochromatische, contrastarme vibe van de diamanten-en-meteoren Day-Date, hebben deze Daytona's een pittige uitstraling die naar onze mening uitstekend werkt. De zwarte subdials maken een enorm verschil, net als de zwarte bezel op het witgouden model. Het is moeilijk te zeggen hoe dit effect zal zijn in het echt, maar wij kunnen allesinds niet wachten om alle drie deze horloges zelf te zien.


De basis

Merk: Rolex
Model: Cosmograph Daytona
Referentiegetal: 116519LN (witgoud), 116508 (geelgoud), 116505 (Everose goud)

Diameter: 40mm
Dikte: 11mm
Kastmateriaal: Witgoud, geelgoud, Everose goud
Kleur wijzerplaat: Meteoriet
Indexen: Toegepaste batons, Arabische cijfers
Lume: Ja, op wijzers en uurmarkeringen
Waterdichtheid: 100m / 330 voet
Strap / Armband: Oysterflex rubberen armband met witgouden vouw Oysterlock sluiting, geelgouden armband, of Everose gouden armband

Het uurwerk

Kaliber: 4130
Functies: Uren, minuten, seconden, chronograaf (12-uurs, 30-minuten, en 60-seconden totalisators)
Diameter: 30.5mm
Dikte: 6.5mm
Gangreserve: 72 uur
Opwinden: Automatisch
Frequentie: 4 Hz (28.800 vph)
Juwelen: 44
Totaal onderdelen: 201
Rolex Superlative Chronometer Gecertificeerd (COSC + Rolex certificering)
Extra details: Geregeld tot +2/-2 seconden per dag nadat het horloge is gevat. Maakt gebruik van een Parachrom haarveer en een Paraflex shock systeem, beide eigen aan Rolex)

 

Prijzen en beschikbaarheid

Prijs: €32.400 (wit goud), €39.000 (geel goud), en €41.600 (Everose goud)
Beschikbaarheid: Binnenkort bij Rolex boutiques en retailers wereldwijd
Limited Edition: Geen

Bron: Hodinkee

Partners in de kijker

Bekijk alle partners