22.234 abonnees

Redactie In For Luxe

Wealth

Voor liefhebbers van champagne!

Tot nu toe wisten alleen vakmensen en een paar kenners het: de Champagne is het enige wijngebied in Frankrijk dat het recht heeft rosé champagne op twee verschillende manieren te vinifiëren, door maceratie voor een rosé de saignée, of door assemblage.
De Sousa maakt nu met het kistje ‘DEUX ROSÉS’ beide methodes breed bekend en biedt liefhebbers de mogelijkheid om vergelijkend te proeven.

Twee procedés voor twee duidelijk verschillende karakters

De rosé de saignée van De SOUSA is 100% pinot noir, verkregen door maceratie van de most en de  schillen in eiken vaten. De most loopt vervolgens weg (de ‘saignée’) en fermenteert 6 tot 8  maanden in kleine eikenhouten fusten om daarna 20 maanden in de wijnkelder te rijpen. Dit proces  geeft een rijke, jeugdige champagne met een lange aanzet, noten van rood fruit en een mooie  aromatische finesse.

De rosé d’assemblage is een combinatie van chardonnay (90%) en pinot noir (10%), beide apart gevinifieerd om het hele smakenpalet te behouden; ze worden pas geassembleerd bij het bottelen. Na 20 maanden in de wijnkelder krijgen we een zeer vrouwelijke, uiterst lichte en frisse champagne met een fruitige neus en noten van kleine wilde bessen.

Twee types rosé om met gesloten ogen te
proeven


De beste manier om de kwaliteiten van beide rosé
champagnes te waarderen is natuurlijk... proeven.
Deze cadeaukist van De SOUSA biedt de
mogelijkheid de champagnes vergelijkend te
proeven (en waarom niet blind) met vrienden:
bij elke fles wordt een beschrijving gegeven
waardoor de proever de rosé champagnes beter
leert kennen en zijn favoriet kan kiezen... of ze
allebei even lekker vinden! Verkoopprijs vanaf € 98 per kist van 2 flessen.

Overgeërfde uitzonderlijkheid!

De familie De SOUSA woont al drie generaties lang in de Champagne en weet het ‘terroir’, de druivensoorten en de productie goed tot hun recht te laten komen. Ze zijn zeer verknocht aan hun grond in het hart van de prestigieuze Côte des Blancs van de Grands Crus (Avize, Oger, Cramant, Le Mesnil-sur-Oger) en authenticiteit en karakter ligt ze na aan het hart.

Authenticiteit en karakter geven de champagnes van dit grote huis kenmerken die ze duidelijk van andere onder- scheiden, en dat komt door de oude wijnstokken (veel zijn al ouder dan 50 jaar), door het van nature lage rendement en de traditionele kennis (vinificatie in kleine eikenhouten fusten, langdurige rijping en ‘crayères’, de in het krijt uit- gegraven wijnkelders).

Ze zijn niet zomaar tevreden met het beste voor hun champagnes, maar streven ook naar het beste voor het milieu en bewerken de wijngaarden op biologische en bio- dynamische wijze.  Dit is de reden waarom de reputatie van de champagnes van De SOUSA de landsgrenzen overschrijdt en ze bij kel- dermeesters en de grote hotels en restaurants over de hele wereld bekend zijn.

Bezoek de Champagne De SOUSA website voor meer info.

Partners in de kijker

Bekijk alle partners