22.234 abonnees

Redactie In For Luxe

Travel

Wat versta jij onder 'Al Fresco Dining'?

Eerlijk is eerlijk, 'Al Fresco Dining' klinkt spectaculairder dan het is. De Italiaanse term is vooral gekend in landen met een Zuiders klimaat waar ze in de zomermaanden buiten leven. Maar die ene avond 'al fresco dining' is de andere niet, in Thailand bijvoorbeeld hangen ze in een boom om te dineren

Het Soneva Kiri resort op het Koh Kood meent het serieus als ze ‘al fresco dining’ aanbieden. In ware Robinson Croesoe-stijl hang je in een boom in het oerwoud. Je persoonlijke butler voor die avond hangt letterlijk in de bomen en bedient je dankzij acrobatische toeren. 

Al fresco dining

De dining-experience is al behoorlijk indrukwekkend maar dat is het hotel ook. Het ligt midden in het regenwoud tussen eeuwenoude bomen in een onontgonnen gebied. Je kan het afgelegen eiland niet zomaar per vliegtuig bereiken. Van op de luchthaven van Bangkok spring je in een Cessna die je naar de haven brengt. Daar brengt een boot je naar het eiland Koh Kood. Een hele onderneming maar ze is meer dan de moeite waard. 

Koh Kood island

Het hotel bestaat uit privé villa’s waar je letterlijk in het oerwoud zit. Om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden gebruiken ze bij het koken enkel ingrediënten die ze op hun eigen eiland en op het buureiland Koh Chang vinden. Die gerechten worden dan geserveerd terwijl je in een boom hangt of uitkijkt over het water. Het eiland is zo mooi dat je er helemaal niet binnen wil zitten om te eten. 

Koh Kood island

Hebben we je zin gegeven om ook es in een boom te gaan hangen? Het eiland bezoek je best tussen november en januari, wanneer het klimaat iets droger is en de temperaturen meevallen.

Gerelateerde artikels

Partners in de kijker

Bekijk alle partners